Cavalletti, ridhus och utemiddag

 

Snart har jag haft Ares i två år, och det blir bara roligare och roligare. Jag har väldigt låga förväntningar på hösten då unghästar kan vara lite yviga då, men jag tycker ändå att Ares sköter sig helt okej! SuperSessan är så trevlig att Jonatan nu tränar henne på ridbanan samtidigt som jag rider där med Ares, så jag blir ju lite självständigare nu också, det känns bra och jag känner mig trygg. 

Bland annat red jag cavaletti för första gången med honom och det var verkligen ingen stor grej för honom. Det var dock en stor grej för mig, jag var jätteglad. 


På söndagen åkte vi till ridhuset och även det fungerade helt problemfritt. Ares går direkt in i transporten med egen bjudning, jag behöver inte be honom, utan han går in direkt vi riktar nosen mot transporten, och det var samma fina bjudning in i transporten hemåt också. Man behöver aldrig smacka eller dra i grimskaftet. Nu när detta sitter så bra så blir det ju ännu roligare att åka iväg. Det kom in lite barn och barnponnier så det blev lite livligare i ridhuset, vilket Ares först var lite spänd över, men senare hanterade superbra. 

Jag och Jonatan pratar väldigt ofta om unghästträningen och jag har hittat bättre strategier och bättre självförtroende i vad jag gör. Som jag nämnt har jag tagit hovarna på Ares ett par gånger, och idag passade Jonatan på att lyfta dem. 

”Nu märker man direkt att du jobbat med detaljerna, för nu lyfter han hoven i förväg åt mig…” log Jonatan, och det är ju sådant som jag gör bäst. Jag rör mig medvetet i små detaljer och låter saker ta tid. 

Det måste ju få vara så. 

JAG måste ju få vara så. 



Jag bjöd på en härlig buffé på hotell Aurum i lördags också. Vi har tid att njuta!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den där silverbjälken

Planering med att måla hästtransport

Ett tungt beslut om gårdskatterna