Att spara till en bil

 


Minns ni problemen som min bil hade den här tiden, förra året? Det går läsa mer om detta från förra februari, HÄR.

Ett bromsskydd hade lossnat, och för att ens kunna starta bilen var jag tvungen att tjuvkoppla den. När jag åkte till Luleå för att reparera den gick även hjullagret sönder och fick bytas på plats. Allt gick på ca 12.000 kronor, vad jag minns. Det gick verkligen upp för mig att min bil är ganska gammal och att den kanske inte kommer att hålla för evigt. 

Men nu har den gått i ett helt år utan några bilproblem alls. Det känns jätteskönt! Och direkt efter reparationerna så började jag faktiskt spara, ca 2000 kronor i månaden, för att så småningom få ihop 100.000 till en ny bil. Eller inte en ny bil då. En nyare men fortfarande begagnad bil. Det är Handelsbanken som gör en liten enkel sparbild för att hålla mig motiverad. 


Nu har jag alltså fått ihop 27.041 kronor och har uppnått 27 % av mitt sparmål till min nya bil. Jag hoppas då alltså att jag har fått ihop 50.000 lagom till februari nästa år, och att min nuvarande bil fortsätter gå bra så jag kan fortsätta spara några år till. Det har varit lite svårt att spara i perioder, för jag upplever verkligen att min ekonomi blivit lite sämre, man kan inte dra bort 2000 i månaden utan att det märks av. Så jag har behövt peppa mig lite i perioder. 

Men den dagen bilen plötsligt inte längre vill tuffa på, så har jag förhoppningsvis ett bra kapital att utgå ifrån! Och jag slipper ta allt för stora lån med höga räntor. Det känns bra! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback