Dressyr och promenader

 


Livet kan knappt bli bättre. Det är bara lite vårvärme som saknas. Det kan fortfarande vara -10 grader på dagarna och jag känner mig redigt trött på denna vinter. Ares fortsätter dock vara supertrevlig och jag njuter allt jag kan av honom. Jonatan följer med och filmar och peppar. Han tycker det är roligt att följa utvecklingen och se hur Ares blir bättre och bättre. Han gör också ledövningar och longerar honom och märker att Ares blir allt mer lyhörd och mer balanserad. Det är första gången jag träffar en man som verkligen får mig att känna att vi har en häst tillsammans. Att Ares är vår. Han har både en matte och en husse nu. 


I början försökte jag att göra precis som min tränare sade åt mig att göra, men om jag ska vara ärlig så har jag släppt på det mer och mer. Jag slappnar av mer och tar ut svängarna mer, jag gör det jag känner för, beroende på min och Ares dagsform. Är Ares entusiastisk och vill göra mycket sidvärtesövningar så får han göra det, och han får mycket beröm, oavsett vad min grundtanke för dagen var. Man vill ju fånga det han har i huvudet och göra något bra av det. Är han väldigt aktiv och vill göra mycket, så tränar jag inte på stillastående. Det kan jag ta när det blir varmt och stilla ute, i stället. När det är skönt att stå stilla, då kan vi träna på det och vara duktiga på det. Ares har minst 20 års finslip kvar. Så länge han lever kommer det att finnas något man kommer vilja träna på. För det är ju det som är roligt! 

Oftast rider jag bara ett pass i veckan på dressyrbanan, så det blir ju inte en raketsnabb utveckling. Men man behöver ju inte nöta på en så ung häst. Och han har gott minne och plockar snabbt upp övningarna där vi slutade. Oftast fokuserar vi på att ta honom på promenader ute så han får njuta av naturen och röra på sig rakt fram utan så mycket krav. 

Det ska vara gott att leva! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback