Renovering av vårt hemmagym!

 


Nu har vi äntligen börjat renovera ett efterlängtat rum, på gården: Innegymet! Jag fick en vision om att det skulle bli jättefint om vi målade det i en mild gul färg, kombinerad med vita lister. Vi köpte färgen på mellandagarna, under julledigheten, men precis när vi kom hem med färgburkarna så började jag må konstigt, och så bröt influensan och febern ut. Sedan fick jag prioritera att klara av att jobba och har behövt vila mycket.

Rummet har stått ganska oanvänt och använts lite som ett förråd och spelrum, det har stått både dator och lite gymredskap men även lite allt möjligt osorterat. Det har blivit ett "jag-lägger-det-här-så-länge"-rum. Särskilt under tiden vi renoverade de andra rummen och trapporna, då klämde man in allt i renoveringsväg där inne. Och så stängde man dörren och tänkte "jag tar det där en annan dag". 

Men jag har nu gått in och ut ur rummet flera gånger. Jag har tittat och spekulerat och fick en väldigt trevlig känsla om hur vi skulle kunna renovera rummet att bli ett riktigt trivselrum. Kanske till och med det trivsammaste rummet? Denna gång går jag in med mer självförtroende än tidigare renoveringar vi gjort, eftersom de andra resultaten blev så bra. Ett enkelt rum är betydligt lättare än våra tidigare projekt med trapprenovering, ändrade väggar, och annat. 

Färgen heter Hay Harvest från Nordsjö och rätt återspeglad så ser den ut precis så här! 


Att måla innegymmet gult gick lätt som en dans. Jag har till och med lackmålat insidan av dörren samma färg som väggen och känslan när man kommer in i rummet är värme och välkomnande, om än färgen ser lite mer kall ut på bilderna än vad de gör i verkligheten.

Nu längtar jag redan till nästa helg. Golvlisten ska målas vit och vi ska lägga in en svart gummimatta över hela golvet, att ha redskapen på. Vi ska fixa en vägg-TV framför löpbandet också, och fortsätta inreda. Vi ska få in flera växter. Syntetiska eller äkta, det får vi se. Det ska bli ett riktigt harmoniskt rum där man kan starta dagen med lite träning och rörelse, till morgon-TV, om man vill. Det kommer att bli så fint! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback