Nedre hallen nästan klar

 


Nu är nedre hallen i princip klar och färdigmålad, vi har bara inte satt upp alla krokar, och saknar två kvartslister. Men i det stora hela är den klar. Den yttre delen av hallen har samma färg som trappen och dörrarna i den övre hallen. Sedan går resten i rummet i vitt. 


Det känns lite overkligt och som att jag inte riktigt kommit i kapp allt med tanken. Vi har inte dejtat i fem månader ännu men vi verkar dra igång varandra på ett väldigt bra sätt. Jag kan bli lite förvånad när jag tänker på det, och undra hur vi orkat renovera sovrummet, trappen, övre och undre hallen på denna tid. Framför allt trapprenoveringen, det var ett hästjobb. Men det har gått lekande lätt och vi är så överens om allt. Det flyter bara på. 

Jag har tömkört Ares också och han är så otroligt enkel och duktig. Jag hinner inte med i tanken där heller. Vi gör våra övningar och om något går tokigt så kan jag vid samtliga tillfällen härleda de felen till mig själv. Vid sådana tillfällen byter jag bara mitt beteende och Ares ställer om sig.

Som nu, när jag insåg att Ares stannade på "Ptro!" och inte på tygeltag. Jag missat det då jag ofta tar i tyglarna och säger "Ptro!" samtidigt, eller "HOW". Så jag missade att han inte stannade om jag bara tog i tyglarna. Så har jag fått träna på att vara tyst i stället. Nu har vi repeterat några gånger, och nu stannar han lättare på tygeltag. Men jag ska ge honom en ärlig chans och repetera tygeltagen några gånger till. Så han får pränta in det i lugn och ro. Men han ställer om sig lätt och snabbt. Det är bara jag som måste vara uppmärksam på mig själv. Det är ju vid sådana här tillfällen det verkligen är roligt att ha häst! 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet