Hallrenoveringar

 


I helgen drog vi igång en renovering av övre hallen och även den nedre hallen i Jonatans hus. Eller vi började lite tidigare än så, då vi målade dörrarna i övre hallen i samma färg som trappen förra veckan. Men nu håller vi på att lägga nytt golv i den över hallen, och att spackla, slipa och preparera nedre hallen och entrén för en ommålning och lite nya hallmöbler. 



Det var ju ganska djärvt att börja renovera tillsammans i somras, då vi knappt kände varandra. Jag kände stor entusiasm men var även rätt så orolig och rädd för att sovrummet inte skulle bli bra, och vi visste inte om vi tänkte på samma sätt, eller skulle samarbeta bra. Så det var ju lite spännande på fler än ett sätt. Men resultatet blev ju superbra!



Sedan jobbade vi ihop oss för en trapprenovering, och även där kändes det lite läskigt och jag funderade både en och annan gång på vad vi gett oss in i. Men vi hjälptes åt, och trappen blev ju jättebra, även den, och jag är väldigt stolt över slutresultatet. 



Så vi är nog lite mer självsäkra och lugna när vi samarbetar med den övre och nedre hallen nu. Vi vet att vi samarbetar bra, att vi kommer att komma överens, och att det är helt okej om något blir fel eller om man misslyckas. Vi hjälps åt och peppar varandra och lyssnar på musik eller poddar. 

Det kan gå lite tungt ibland när saker tar längre tid än planerat, men det känns ändå väldigt meningsfullt. Det är också kul att träffa någon som har samma driv som mig, att saker ändå händer ganska snabbt. Dock så blir det nog skönt med en liten vila efter hallrenoveringarna. Då blir det bra med återhämtning, att njuta av det vi redan gjort fint, och kanske lägga upp lite nya planer inför nästa år. 

Det finns ingen tvekan om att vi gillar att skapa saker tillsammans. 

 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet