En dålig dag och en bra hest

Idag var jag jättetrött, orkade knappt arbeta, gick hem tidigare. Sov och sov. Och så sov jag lite till. Rosig och lite febrig om kinderna och trött till stallet. Jag tänkte bara ta Galishimo på longerlina och låta honom jogga över lite bommar, men slogs av dåligt samvete över de andra tre tjejerna som skulle träna på ridbanan. De är alltid jättegulliga och snälla och det känns så dumt om jag med min enda häst ska ta upp halva ridbanan för att Galishimo ska springa på lina. Inte för att dom skulle klaga på mig, men det känns ju så onödigt att de ska behöva anpassa sig så mycket för mig.

Sagt och gjort. Surt så slänger jag på Galishimo sadel och tänker att "Det Här Orkar Jag Fan Inte Idag" men drar en djup suck och drar åt sadelgjorden och beger mig på ridbanan. Mindre motiverad.


Jag var helt ovetande om att Galishimo The Great var fully loaded att ge sin tant en awesome ridur. Starkt och balanserat så joggade han runt med mig och visade hur stark och pigg han var. Och att han minsann gick att lita på. Och som sagt... tre andra hästar på ridbanan. Ingen följer något system. Alla rider kors och tvärs i olika tempon. Galishimo fick öva på att möta dem flera gånger och det kändes hur stabilt som helst. Jag fick hejja på honom lite när han passerade en vacker hästtjej, för han hade gärna nuddat mule med henne, men annars gick det fint.

För att inte nämna den enormt coola känslan när man trycker på honom litegrann och genast känner hur hela hans kropp entusiastiskt gensvarar:  

"Sa du 'snabbare', tant?! Jag ska visa tant snabbare!"





.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback