Vill inte vara efterklok


Jag gillar inte min förbaskade efterklokhet. Jag skulle vilja ha "nutidklokhet". Eller rätt och slätt bara klok. Då hade jag nog gjort en hel del annorlunda. Typ begärt omplacering på arbetet mycket tidigare och inte bara se allt som "utvecklande utmaningar".

Jag känner mig som en fruktansvärt misslyckad variant av Kay Pollak och har gått omkring med näsan i vädret och trott att alla svårigheter leder till utveckling. Alltså, inte för att såga alla dessa feelgood-mentorer där ute i sverige, men en hel del svårigheter kan även leda till avvekling. Det är sant. Det är absolut sant. Livet är för kort för en ständig ström av "utvecklande utmaningar". Jag lovar.


Man kan faktiskt även undvika saker. Man måste inte ta itu med allt. Man kan även ta på sig joggingskorna och springa åt det andra hållet, snabbt som en rädd råtta. Det kan också vara ett mycket bra och vettigt alternativ. Tro det eller ej.

Jag längtar tills jag blir en tant. Då kanske huvudet hunnit ifatt tidsaspekten och efterklokhet blivit nuklokhet. Ibland när jag går förbi köksbordet så tänker jag att jag jobbar på att vara tant. Kökbordet är lite tantigt inrett. Och det ser fint ut. Jag har också fått blommor i vardagsrumsfönstret och försöker nu plantera några blombäbisar från skott från samma blomma. Det är också lite tantigt.

Så det kanske blir en klok tant av mig också, till slut. Det kanske även finns hopp för sådana som mig.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet