Hur mycket rymmer en torktumlare?


Jag har inte känt mig okej. På arbetet har jag varit stressad, ledsen, lättkränkt, arg, utmattad, tillbakadragen, överdrivet kontaktsökande, uppskruvad, urlakad, hetsjobbad, passiviserad, defensiv och offensiv. Samtidigt.

Mitt känsloliv har alltid varit lite som en torktumlare. Det är alltid något som ligger och tumlar runt någonstans. Tänk er att vara en torktumlarpersonlighet där varje plagg är en negtiv känsla som tumlar runt i ett muller och ett hypnotiskt cirklande. Det är alltid något plagg där, en liten röd socka eller några gula vantar som väcker lite tumlande, och det är lite av mitt normalläge.

När jag har haft bra dagar har bara en rosa trosa tumlat runt. När jag haft dåliga dagar så har det väl tumlat runt fem eller sex plagg.

Nu har mitt känsloliv liksom urartat till en överfylld torktumlare med handskar, mössor, overaller, jackor, sockor, gula plast-ankor, tennisrackets, stenar, kottar, döda överkörda smådjur, frigolit, granar och smågrus. Alldeles alldeles för mycket i en alldeles för liten torktumlare. När jag har tittat på min mentala torktumlare så har jag tänkt att den troligen kommer att explodera vilken minut som helst. En gran ska inte rymmas i en torktumlare. Det kommer att smälla. Snart. När som helst. Har jag tänkt.

Så vill jag inte ha det. Livet är för kort. Och för värdefullt. Så jag vill inte jobba kvar längre på mitt jobb, och jag bad (upprepade gånger) om att bli förflyttad.

Och så blev det.

Till slut.


.
 
Några vänner på jobbet förstod mycket väl att jag hade några döda igelkottar i torktumlaren
så de var snabba med att ge mig blommor och visa sin uppskatting.
Det värmde mer än väntat.
.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet