Svaret på mina frågor

Jag har fått svar på mina frågor. Alla mina fråger. Tamejfan varenda endaste liten fråga. Helt underbart. Jag har varit på Lactlab och tittat på maxpuls och mjölksyretröskelvärden och ditten och datten. Jag har varit helt övertygad om att något inte är som det ska men har inte fattat vad eller varför.

"Har du svårt att få upp pulsen?" frågade analytikern och jag såg ut som ett frågetecken och började febrilt bläddra i mitt sinne om det möjligtvis kan matcha mitt påstående "Jag fattar inte hur jag ska bete mig för att anstränga mig bättre."

Kanske en matchning där, kanske.

"Din maxpuls är nämligen 170. Följer du vanliga pulsintervaller utifrån din ålder så får du problem med din träning." fortsatte han.

Aha. Alltså. Det kan kanske förklara varför jag... eller hur det kommer sig att jag... eller jo. Tamejfan. Det förklarar ALLT.

Det förklarar till exempel varför jag alltid får lust att strypa folk som tittar på mina pulsvärden och säger:
"Du kanske borde ta i lite mer när du tränar?"

Och så förklarar det varför jag efter ett så kallat "lyckat intervallpass" inte klarar av att träna två dagar senare, eftersom det som i normala former anses vara ett "lyckat intervallpass" för andra är en total maxning för mig och kräver avsevärt noggrannare återhämtning. Jag tar i för mycket när jag tränar.

Och framför allt förklarar det varför jag känner mig så hopplöst nere när jag tycker jag anstränger mig hårt men inte känner att jag får högre puls. Det förklarar varför jag får lust att kasta pulsklockan åt helvete och helst inte tittar på den på flera månader.

Svart på vitt liksom. Jag har det på papper.

Sedan stod det att jag hade Good Athletic Condition. Det var det ljuvligaste. Pumpen är långsam men effektiv. Jag återhämtar mig snabbt. Jag har bra kondition. Alla andra tester har utgått ifrån att min maxpuls varit 200 slag/min och då har de givetvis hävdat att min kondition är usel. Och jag har känt mig usel.

Men den är god.

"GOOD ATHLETIC CONDITION"

UNDERBART!


.

Kommentarer

  1. Åh cool!! Hm, det får mig att fundera. Min man brukar säga att jag borde klara mer "det är bara i ditt huvud" när han tittar på min pulsklocka och själv kan jag inte prata utan håller på att bli blå i ansiktet av ansträngning. Var det alltså nån speciell test de gjorde som kom fram till vad just din maxpuls är?

    Jag är lite avis, jag skulle också vilja göra det där!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback