Uppfräschning i sängen

 Jag har varit riktigt trött på min utsikt på morgonen nu. En tom sängsida, samma gamla slitna sängkläder som jag haft i massor av år. Trötta, mjuka och ojämna kuddar som man måste knöla till för att sova bekvämt på, täcken som känns ofräscha och lite missfärgade under sängkläderna. Dessutom har jag kanske inte varit på bästa humör när jag legat där, de senaste veckorna. Det har varit en molande liten knut av olust i magen. 

Efter att ha återerövrat min ensamhet, och sovit enormt mycket efter jobbet, nu i nästan två veckor, fick jag i alla fall en krypande positiv energi. Jag åkte till lite affärer och lastade på allt jag blev inspirerad av, och bytte ut massor.!


Nya underlakan, nya täcken, nya sängkläder, nya kuddar, nya prydnadskuddar, nya kuddöverdrag... nytt sängöverkast, ny överkastfilt, ny blomma vid sängbordet. Det blev inte billigt men det kändes så otroligt skönt när det var gjort. Det ska vara behagligt för mig att krypa till sängs! 



Sängen innan på bilden här ovan. Det var fint när det var nytt och fräscht, för flera år sedan, men nu känns det trött, hafsigt och urblåst. 


Sängen nu! Olivgrönt med naturfärgad filt och lite mildare kuddar och en ny blomma vid sängbordet. Det kändes så skönt med en liten förändring! 


Jag har alltid haft ljusa, neutrala sängkläder men nu slamrade jag på med rejält mönstrade sängkläder. Så skönt att sova och vakna till något annat! Och den där aromadiffusern har jag på för det mesta! Jag trivs med den, så snart den slår av sig så känns det konstigt och jag slår på den igen. Så jag antar att jag gillar den, jag gillar lukterna den sprider. Bara jag hittar rätt antal droppar så går det bra. 

Det kändes så otroligt skönt att slänga alla sängkläder i en sopsäck! Jag njöt när jag tryckte ned gamla tyger och trötta kuddar. Hej då, på er! Nu har ni gjort ert!


...Och så fann jag denna enormt fina tavla på Mio. Jag blev förälskad direkt. Den är 120 cm bred, känns jättestor i min lilla etta. Den kommer att skapa värme och liv och harmoni jättefint ovanför bordet. Jag ska bara andas djupt några gånger och peppa mig själv för att få upp den. Det är svårt med en så stor tavla när jag är själv, jag kan inte ta ett steg tillbaka och se om den är på rätt plats. 

Men allt kommer att bli jättefint. 

Allt blir bra. 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet