Push Pull Leg

Nu fick jag skruva lite mer i träningen och några missade detaljer som fallit i glömska. Det blir mer logiskt om jag gör en push-pull-leg-uppdelning vilket i praktiken innebär att följande: 

Push, att putta:
Ett pass puttar jag ifrån mig vikter med armarna. Exempelvis bänkpress då jag skjuter en skivstång upp i luften, från kroppen när jag ligger på rygg. Då aktiveras bröst, axlar och triceps (baksida arm) om jag puttar ifrån mig vikter på olika sätt och i olika vinklar. Även sit-ups kan räknas här då man kan tänka att jag ligger på rygg och håller i en extravikt på bröstkorgen och puttar upp vikten. Fast här har jag inga extra vikter. Det går bra med den vanliga tyngdkraften. Och en macka efteråt. 

Pull, att dra:
Ett pass drar jag till mig vikter med armarna. Jag kan försöka dra mig uppåt i chins eller dra saker till mig i rörelser och ett motstånd som påminner om att man ror en båt, eller så kan jag ligga på mage på en bänk och dra hantlar upp mot magen. Detta aktverar rygg och biceps (framsida arm) och alltså andra muskler än vad push-passet gjorde. Den här fördelningen innebär att de muskler jag använde när jag puttade saker i från mig lättare kan vila och återhämta sig. 


Det är förresten alltid lätt att blanda ihop engelskans ord "push" och "pull" och ibland blir det bara fel... 

Leg, ben:
Ja. Ben. De där två sakerna som gör att man kan förflytta sig. Allt som får benmuskler att svida. Jag klämmer bara ihop det på ett och samma pass och hoppas jag tar mig upp i sadeln sedan när jag ska rida. Nästan hela överkroppen vilar ju den dagen jag har benpass, beroende på vilka övningar jag använder mig av. 


Och så försöker jag vila var tredje dag, så jag inte får ont i leder eller överbelastar något. Och så maxar jag mig givetvis inte. Jag är 41 år. Inte 21. ;) 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet