36 kilometers ritt på två dagar

 


Jag har inte så många nya bilder på Galishimo men han puttrar på. I helgen så var han ute 3,6 mil! Jag ligger lite lågt med den informationen på andra sociala plattformer, då det kan bli ett ramaskri i sociala medier, om han för första gången i sitt liv skulle bli halt, eller något, men han mår verkligen bra nu! Han har bjudning hela vägen, ger ifrån sig massor av trivsel-ljud, och jag måste fortfarande bromsa honom massor på hemvägen. 

Och när han bara trivs med livet och gör sitt jobb som uterittshäst så kan jag verkligen slappna av mycket mer. Han är absolut inte trafiksäker, han skyggar och gör sina grejer titt som tätt, men jag tycker rörelserna är lite mindre explosiva. 

En rolig detalj är att han skiljer på liggande och stående älgtorn. Ett stående älgtorn är för det mesta okej att passera. Ett liggande älgtorn är en katastrof och då är han nästan nere i diket för att undkomma ondskan. Jag trodde det var en slump tills vi träffade på två liggande älgtorn på raken, de håller väl på att byta ut dem eller något, och det blev samma kris båda gångerna. Sedan träffade vi på ett stående älgtorn, det tittade han inte ens på. Älgtorn ska stå. Punkt. 

Han får i alla fall den motion han behöver, och jag tror verkligen jag gett honom ett bättre liv nu. Nu räknas en milrunda som en "kort" runda för honom. Jag undrar hur många andra hästar där ute som skulle behöva jogga på ett par mil per helg? Hur många andra hästar som skulle må mycket bättre mentalt av mer rörelse? 

Mysteriet som kvarstår: "Varför är han fortfarande tjock?!" Haha... ja det vette fåglarna, men grundkonditionen är bra, och kanske smalnar han av lite med tiden. Det beror ju på hur underlaget blir och hur långt vi kan rida fortsättningsvis. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet