Serpentinbågar med galoppfattning

 


Jag red dressyr med Galishimo igår. Eller dressyr och dressyr. Min typ av dressyr. Jag vet inte riktigt vad jag ska kalla det. Bra går det i alla fall! 

Sedan vi fick en vinterridbana så har jag jobbat mycket med galoppfattningar och gjort en hel del 8:or (kallas egentligen "byt om volt) och försökt att byta galopp ofta med många avbrott. Det börjar kännas lite stabilare och Galishimo börjar göra både fattningarna och avbrotten på ett lugnt och metodiskt sätt.


 "Byt om volt" eller 8:an, som jag brukar kalla den. 

Förra veckan testade jag att göra 8:an snävare, till tre serpentinbågar, med ett avbrott och en ny fattning innan varje båge, och det gick ju lite vingligt och förvirrat från början. Jag får göra avbrott här och var och göra en cirkel i trav någonstans, eller gå ned i skritt när det behövs, men det har ändå gått ganska ordnat. 

Tre serpentinbågar med avbrott för trav i mitten innan jag fattar ny galopp i svängen. 

Nu har vi ju ridit på långtur både lördag och söndag, och jag lät Galishimo vila två dagar, innan jag provade mig på serpentinbågarna igen. Nu gick de ännu bättre! Det hände flera gånger att han tog hela mönstret, men de flesta gångerna råkade han fatta fel galopp någonstans eller spände sig för bomhuset på ena kortsidan. Men helt klart tre serpentinbågar. Helt klart tre avbrott på rätt plats. Helt klart tre galoppfattningar. Hyfsad bibehållen takt. 

"Det där är faktiskt bara andra gången vi gör serpentinbågar med galoppfattningar!" sken jag till den andra tjejen som var på ridbanan. 

"Det skulle man INTE kunna tro!" svarade hon, och jag kände mig riktigt peppad. 

Så nu längtar jag efter att få fortsätta jobbet med detta, tills det sitter riktigt bra. Jag är så glad att Galishimo känns stark och han tar sig gärna an de nya övningarna med gott självförtroende. Det är verkligen något att värna om! 

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet