Bilvård och funderingar på ny bil

Jag vårstädade bilen i helgen och köpte lite grejer till den. Jag gick loss på Biltema i två omgångar och fick hem följande:

En liten våt och torrdammsugare, för 399 kronor. Jag tänkte ha den som min bildammsugare så jag slipper bära ut min hemdammsugare. Jag testade den direkt och den verkar helt klart prisvärd... förutom..

...munstycket som saknade tillräckligt mycket borst för att jag på bästa sätt skulle kunna få bort Galishimos vita päls. Så jag återvände till biltema och köpte ett extra borstmunstycke, för 59.90 kr. 


Sedan blev det en ganska basic gummiklädnad att ha i baksätet, för 179 kronor, eftersom det oftast är där vi slänger in sadel och pad. Men vi använder även bakluckan ibland så jag köpte även en gummimatta att lägga i skuffen, för 279 kronor. 


På ett sätt känns det lite ovärt att satsa på att hålla bilen ren från hästhår, då den har väldigt mycket repor och inte alls ser särskilt fin ut, särskilt bagageutrymmet som det ser ut som ett tredje världskrig brutit ut. Men det skulle vara skönt att bara bort hästhår med en fuktig trasa och känna att bilen är fräsch. Och ja, min bil är väl definitivt värd 917 kronors pyssel för att hålla sig fräsch. 

Sedan så har jag börjat fundera allt mer på att spara pengar till en ny bil. Min nuvarande Honda har lite skavanker och trots att den tar sig igenom besiktningarna utan anmärkning så känner jag mig inte helt trygg med hur länge den håller. Jag har funderat lite på olika saker att lägga pengar på men jag tror nog att en ny bil vore roligt. 

Jag tänkte i sådana fall försöka undvika att ta ett lån och spara ihop de pengar jag behöver, i stället. Jag funderar på att försöka lägga undan pengar i ett år eller två, och se hur långt jag kommer. Lyckligtvis så har jag ju betydligt bättre ekonomi nu för tiden, än för 2-3 år sedan, så summan borde växa lite snabbare än tidigare. Det vore ju coolt en med bil för BE-körkort så jag kan dra lite tyngre. Då skulle jag kunna använda pengarna som jag får av att sälja min gamla bil och gamla transport, till att köpa en större och rymligare transport, åt Galishimo. Han måste ju få åka som en prins! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet