På spåret igen

Galishimo landar bara bättre och bättre i det nya stallet. Han har varit lite vild emellanåt men vi har varit ute på lite ridturer och haft det riktigt trevligt. Jag har varit väldigt försiktig med honom när jag hanterat honom ensam. Jag har tömkört och promenerat honom, tills han känt sig bekväm med den nya miljön. Är det något han lär mig så är det tålamod. Snart är han så lugn så jag tror att jag vågar rida honom helt ensam på fältet, men än så länge föredrar jag sällskap.

Igår testade jag att få honom att gå "sidvärtes", dvs gå åt sidan samtidigt som han går framåt. Man puttar bara lite extra med ett ben som han ska "flytta sig undan" för. Han nappade direkt på idén, ganska precis som jag misstänkte. Han är så lyhörd för mina signaler och han vet ju att han ska gå undan för tryck, så det klickade direkt. Blev bara lite knepigt att hålla reda på benen, för honom...Men han koncentrerade sig verkligen.

Sedan lade vi även in backen, och det fattade han också direkt. Så nu fungerar inte bara gas och broms, utan även backen och sidoförflyttningar. Fortsätter han må så här bra så får jag ett helt fantastiskt 2014. Detta var också sista månaden jag hade dubbla stallhyror. Efter nyårsafton så behöver jag inte vara i det gamla stallet längre och delta i stalljourerna. Mer tid! Mer pengar!

 Det hela har ju bara tagit några liter blod, svett och tårar...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet