Precis vad jag vill

Jag låg i soffan och tog mig ingenstans. Det fungerar att gå på jobbet (förutom att jag går omkring som om jag hade en gaffel uppstoppad i musen) men det har inte fungerat att komma hem. Då har masken rasat. Och det har blivit väldigt skönt att ligga ned. Ligga på rygg is tha shit. Har jag väl lagt mig på rygg så vill jag inte sätta mig upp igen. Jäkla operation.

"Du, jag har tänkt på en sak." sa sambon och log.
"Vaddå?"
"Jo. Jag tänkte att du kunde få låna mitt betalkort."
"Till vaddå?"
"Ja." sa han, och funderade:
"Till precis vad du vill."

Jag vred mig i ett stön:
"Varför kommer du med detta erbjudande just idag? Jag måste ju ligga ned nu."
"Oj. Men vad är det som poppar fram hääär?! Oj!? Mitt kreditkort. Titta så fint."
"Men sluta."
"Oj vad fint det är. Och fullt med pengar. Tänk vad mycket god mat du skulle kunna köpa på närmaste restaurang, för det här!"
"Men jag har ju ingen aptit."
"Och till hästsportsbutiken! Dit kan du åka! Och så köper du precis allt vad du vill ha! Det kan du göra."
"Nu är du faktiskt taskig. Jag orkar ju inte." Jag gjorde en ansats att sätta mig upp men orkade inte riktigt och förblev liggandes kvar på soffan. Det värker och molar lite i magen och jag var trött.
"Jag tror dom har massor av söta ponnysar till salu häromkring också. Jag slår vad om att betalkortet räcker dit också. Du kan ju kolla blocket. Eller Hästnet."
"Kan du sluta vara så här rent... ondskefull?! Det här är någon form av psykisk misshandel" svarade jag trött.
"Jag tror jag ska sms:a dig koden till mitt kort. Sådärja. Nu har du mitt kort. Och min kod. Och Hästsportsbutiken är öppen och väntar på dig."

"Snälla skjut mig." sa jag uppgivet och tittade vädjande på honom, liggandes från soffan. Jag sprattlade som en halvdöd fisk i ett halvhjärtat försök att ta mig upp och han lade kortet bara en halvmeter från mig, på soffbordet. Han stirrade mig stint i ögonen och sade med skadeglad blick:

"Just idag så kan du Handla. Precis. Vad. Du. Vill."

.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback