Fortfarande stolt


Jag kämpar vidare med inridningen på Galishimo. Någon skolning eller dressering är det dock inte tal om. Jag sitter bara upp och skrittar några steg. Jag har blivit lite rädd utifrån de gånger han kastat av mig och jag behöver ta det försiktigt innan jag börjar jobba lite mer målmedvetet med honom.
 
Det känns overkligt att jag rider på honom! Jag rider på det arabiska fullblodet som jag ägt i ett år. Hästen som bockat av mig två gånger och fullständigt skrämt vettet ur mig. Nu sitter jag på honom igen. Och han är entusiastisk som en duracellkanin.
 
Jag försöker att ha is i magen och hålla honom på så lösa tyglar som möjligt för att inte spoliera hans fina framåtbjudning. Jag tycker det är läckert att han är så framåt, och jag vill inte bromsa upp hans kropp och attityd genom att hålla för hårt i tyglarna. Instinktivt vill jag hålla hårt i tyglarna och korta dem för att kunna kontrollera eventuella bockningar, men intellektuellt så inser jag att han måste få frihet och förtroende för att kunna slappna av.
 
När jag tittar på de filmer som sambon filmat, så blir jag varm i hela kroppen och otroligt stolt. Nu kanske vi är på rätt väg! Jag kan knappt tro det!

 
 
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback