Bjäbbet från vildmarken


Ett par gånger per år (vanligtvis i november) genomgår en särskild tjej en särskild förvandling.

Från att ha varit glad, matglad och humoristisk med karaktäristiska runda kinder - förvandlas hon till  Häxan Surtant. Detta fenomen är vida känt och går under diagnosen Igelkott, eller så säger jag att björnen gått i ide. Livet blir plågsamt, som en akt av Strindberg.

 

Så. Häxan kom på att det var läge att rymma ut till skogen djupt i norrlands inland och kura i en timmerkoja. Hon packade ned terven och taxen i bilen och tuffade ut mot skogen. Mil efter mil körde hon. Längre och längre från civilisationen. Djupare och djupare in i skogen. Hon körde efter oändligt slingrande grusvägar och såg inte en gatlykta eller mötande bil på flera mil. För det finns ju en timmerkoja. Hemma hos pappa. En mycket fin timmerkoja med kyl, element, en bäddsoffa från IKEA och lyktor av alla tänkbara slag. Så där lade hon sig, minsann. Häxan surtant.

Femton meter bort bor häxans Pappa och Kristina. De kurerade Häxan med vin, lammgryta, vin, ungsbakade rotfrukter, vin och frukt med en gräddblandning med krossad karamell och vin. Kristina skrattade och berättade roliga anekdoter och Pappa gladde sig storartat över att få så fint besök som självaste Häxan.

Taxen blev förvildad av friheten och sprang modigt omkring och skällde på fantasimonster. Som taxar gör. Efter en timmes fritt skällande blev hon helt förvildad och hade inget minne av att någonsin varit en tamhund. Som skriet från vildmarken. Eller som taxarnas variant "Bjäbbet från vildmarken".




Så där låg hon och kurade. I timmerkojan. Häxan. Med en terv och en förvildad tax. Och tänkte häxtankar. Minsann. Och kände sig ganska nöjd. Och ganska omtyckt. Ändå.


.

Kommentarer

  1. Öh... När kan vi åka dit? :D Kan medtaga eget vin, haha ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback