Regn regn regn

Min sambo jobbar borta igen så jag blir själv någon vecka. Det som blev lite speciellt för just denna gång är att han inte går att nå på mobilen, så man måste ringa hans arbetsledare om man vill något. Och jag antar att man då måste ringa om viktiga saker, såsom om man dött. Då kan man ringa. Eller om man fött barn. Kanske inte om man är irriterad över att han slängt en tröja i köket och glömt ta ut soporna. Då ska man tydligen inte ringa. Hela konceptet om att han inte går att nå känns olustigt. Jag känner mig lite som den klassiska dumma kvinnan som inte inser att mannen vänstrar. Undrar om man kan ringa till arbetsledaren och säga det?!

"Alltså. Ja det här är Katarina. Ja. Sambon. Ja. Du... alltså. Du är inte bara någon löjlig täckmantel, va? Jag menar, är inte hela den här grejen med 'att han inte går att nååå' lite överdrivet? Va? Alltså så här kan jag säga. Så här. OM han har en annan kvinna och du bara är en fånig kollega så skulle jag bara vilja säga att han är genomskådad. Kan du säga det till honom? Va? Säg det bara i en mening. en kort. 'Du. Är. Genomskådad.' Hälsa honom det. Från sin sambo. HA! För ni trodde att ni kunde lura mig, va? Det trodde ni, va? Men då trodde ni fel!"

Men det skulle ju kännas jättekonstigt om han faktiskt inte var otrogen. Nåja. Nog om detta. Jag skriver ett blogginlägg i stället så kan han "läsa ikapp" sig på min blogg om han får möjlighet att surfa.

 Igår klippte jag gräset, drog bort maskrosor och krattade. Allt i regn. Hundarna var ute på baksidan och terven spekulerade området och höll utkik efter faror. Sedan åkte jag till stallet och började bygga sommarhagen, med terven och taxen. Taxen hittade några råtthål (eller sorkhål) i en skogsdunge  utanför hagen och blev helt besatt i dessa. Hon grävde i hålen (de var flera stycken) och höll på med samma grävande i över en timme. Jag tänkte något i stil med att hon skulle sova gott om hon fick gräva sig trött. Efter en och enhalv timme var jag klar för dagen. Taxen var däremot inte klar för dagen. Under vilda protester och högljutt gurglande fick jag bära en genomlerig och ilsken tax hem igen. Hon lät som en Gremlin från 80-talets skräckfilmer och hötte frentetiskt omkring sig med tänderna så leran yrde omkring oss. Tydligen väckte gnagarhålen hennes mördarinstinkt. Släppte jag ned henne försökte hon genast springa tillbaka till hålen. Behöver jag tillägga att det regnade?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback