Tre faser av trötthet

Jag gillar den lokala brottarklubben. Jag har inte kunnat sätta fingret på varför, men i kvälls när jag gick dit så gick det upp för mig varför jag kände mig hemma där: Det påminner om en fallskärmsklubb. Jag hoppade ju fallskärm under tre års tid och många av mina lyckligaste minnen är därifrån. Den stora brottarlokalen påminner lite om en hangar. Den har nästan samma storlek. En stor, öppen yta. I hangaren på fallskärmsklubben fanns det stora mattor på golvet som skulle skydda skärmtyget när man packade skärmarna efter att man hoppat. De mattorna påminner starkt om brottarmattorna som täcker golvet i brottarlokalen. Sedan spelas det samma musik och det finns ett litet sekretariat i hörnet. Och så är det en grabbsport och det känns alltid befriande och trivsamt för mig med grabb-jargong. Det är så långt ifrån mitt yrke som är så kvinnodominerat. Jag behöver båda delarna.

Så jag släntrade in i brottarklubben igen och frågade efter kettlebellsträning. Det var bara två killar där ikväll. Fast en av killarna hade tydligen tråkigt så han erbjöd sig spontant att göra ett program, så vi kunde köra en timmes träning tillsammans.

Det gick bra den första halvtimmen.

Sedan blev jag trött. Första fasen av trötthet var att jag blev lätt förvirrad. Killen fick instruera mig lite extra tålmodigt.
"Flytta bak vänster ben. Vänster ben. Tänk efter nu. Inte det högra. Tänk dig goddag-handen. Det är höger hand. Och på samma sida har du höger ben. Det motsatta benet är vänster ben. Sådärja. Då har du flyttat bak vänster ben." Ungefär. (Okej, jag kanske överdriver lite, men det var inte långt ifrån.)

Sedan blev jag tröttare och gick in i fas två av trötthet, under övningarna. Dvs jag fortsatte göra övningarna han bad om men började räcka fingret åt honom när jag tänkte mig att han kanske inte såg. Vilket han såg. Detta gjorde honom troligen ännu mer motiverad att köra skiten ur mig.

Det vill säga, han blev mer motiverad att ta mig till nästa fas av trötthet:

Fas tre av trötthet: Ligga ned utan att röra en fena.

"Kom igen nu. Nu ligger du ju bara stilla. Gör övningen nu." försökte han efter att jag legat som ett kryss på mattan efter en sällsynt jobbig övning.
"Jag tränar visst." sa jag.
"Det syns inte." sa han.
"Jag gör knipövningar." sa jag.

Då beslutade han sig för att lämna mig ifred.

.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet