Moment av skit

Lördagen blev ett moment av skit. Ett långdraget moment av skit. Om jag ska vara specifik så var det exakt 18 kilometer långdraget skit. Så långt sprang jag idag, och jag fick surmulet konstatera att det även denna gång blev ett plågsamt pass med klumpig löpning och många inslag av gång. Jag flåsade fram bland gråa moln och nakna lövträd och jag fumlade med min koordination och benen kändes tunga. Redan de första fem minutrarna kände jag mig fullständigt ur form.

Det är nämligen så här att efter mitt fantastiska Lidingölopp, så har min löparform gått i en stadig kurva neråt. Pang, bara. Jag har vilat och dragit ned på träningspassen och grejat på med lite annat men faktum kvarstår att jag löper långsammare och att det går tyngre.

När det går långsammare och känns jobbigare så blir jag förståss mindre motiverad att springa. Detta resulterar till att jag inte vill ta på mig skorna och tycker att löpardagar är skitdagar och så kommer jag iväg flera timmar senare än planerat. Och jag har givetvis en grimage av obehag när jag väl är ute. Oktobervädret hjälpte mig ju inte på traven idag heller.

När jag kom hem slogs jag kraftigt av tanken: "Varför gör jag det här? Varför tränar jag regelbundet när det är så tydligt att jag verkligen inte är någon löpartalang. Varför kämpar jag på med något som jag inte är särskilt bra på när jag är så mycket bättre på att måla, bättre på ridsport, bättre på att skriva. Varför joggar jag ut och snorar i det gråa oktobervädret, kunde jag inte ha varit gift med en drömkarl i stället och gjort något annat skoj?"

Svaret kom av sig själv. Oavsett vad man gör, oavsett vilka talanger man har, så kommer det ändå Moment Av Skit. Det är en naturlag. Moment av skit är det enda man säkert kan räkna med i livet. Hade jag målat hade jag garanterat haft moment där jag stirrat på en katastrofdålig bild och kännt mig värdelös. Hade jag skrivit på min fritid så hade jag garanterat blivit refuserad. Hade jag haft min drömkarl hemma så hade han garanterat skitit på toaletten med öppen dörr. Förr eller senare hade det hänt. Hade jag haft en häst hade jag garanterat förr eller senare stått på en veterinärklinik och sett hur de petat sönder en varande hovböld och gett mig en nota på tusentals kronor. Hade jag haft underbara ungar så hade de ändå kissat ner min säng på morgonkvisten. För det är sådant som händer. Det händer alla. Oavsett vägval i livet.

Därför tänker jag snora mig ut på katastrofdåliga löparpass ett tag till.

Därför att löpningen är ett moment av skit.
För ingen kommer undan.

Och den andra naturlagen om Moment Av Skit
är att det alltid går över.
Det går
gudskelov
alltid över.


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet