Eländes-hålet

Jag har varit väldigt trött i dag. Det har varit mycket på arbetet och hög intensitet med många övertidstimmar. Största tecknet på trötthet för mig är att mitt humör svänger. Jag går från glad och lallig till en fullständig övertygelse om att det är något allvarligt FEL. Ungefär som att bli tonåring på nytt. Hej vad det går. Jag får i alla fall känna mig ung igen.

Senast i eftermiddags när jag klumpigt nog lyckades snubbla ned i ett mentalt eländes-hål så tänkte jag att det var väl själva fan att jag skulle vara singel. Jag behöver ju en man nu. En man som stryker mig över ryggen och säger "Gå och lägg dig och vila, raring!" och som drar en varm hand över mitt hår och säger tröstansfulla ord om att lite vila gör susen.

Sedan kom jag på att män brukar fly i panik när mitt humör slår om sådär slumpartat. De utrymmer lokalen. De hoppar ut genom fönstret utan att ens ta brandstegen. Tränger jag in en man i ett hörn när jag är i det här ojämnt växlande, så är han redo att gnaga av sig handen för att komma ur fällan.

Och då känner jag mig ju förståss ännu eländigare.

Nu är jag ju faktiskt inte alls lika lågt på eländighets-skalan som jag blir när jag försöker beskriva mitt elände för en partner. De brukar få rullande svettdroppar efter tinningen, och så börjar de långsamt, trevande, närma sig utgången utan att göra några för hastiga rörelser.

Så det kanske är bra ändå. Det här med att vara singel. Jag skrämmer ju åtminstone inte livet ur någon...


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet