Stugdrömmen



Jag var på stugvisning i helgen. Det var en 'relativt billig' men välskött stuga ute i skogen alldeles utanför samhället.





Jag gillade stugan. Det var cykelavstånd till mitt jobb, bara tre kilometer. Det var 1,5 kilometer till mitt gym. Jag måste alltså inte ha bil. Stugan var smakfullt tapetserad och riktigt vacker på insidan. Från början ryggade jag då jag insåg att toaletten var i en separat liten stuga som var en gäststuga. Jag gick in i gäststugan och såg den lilla trånga toaletten som trängdes med den lilla tvättmaskinen och det lilla duschrummet. Andra delen av rummet bestod av en gästsäng och ett klädskåp. Jag tänkte att jag som älskar tvättrum, toalett och duschrum skulle dö en smula av att behöva plumsa i snön och sätta mig i något så halvdant snålfixat...





...men sedan slog det mig ju att om jag ÄGER stugan så är den faktiskt MIN och då kan jag renovera om den lilla gäststugan och ta bort gästrumsdelen där sängen och skåpen är för att göra badrummet större. Jag kan fixa ett stort badkar i stället där gästsängen står och och göra om hela den lilla gäststugan till ett litet spa-rum. Mitt alldeles egna spa. Herregud vad coolt. Jag har exempelvis alltid velat ha ett Vanessa Badkar och nu skulle jag alltså kunna ha möjlighet att införskaffa ett helt eget badkar. Jag skulle kunna fixa små vägglampor eller spotlights och kanske små högtalare i hörnen och lite mysmusik och ljuslyktor och grejer...



Då blev jag varm i hela kroppen. Jag mintes när jag och Micke var tillsammans och hur tafflig jag var i renoveringsprojekten men hur kul jag tyckte det var, och hur stolt jag var efteråt.

Att göra det redan befintliga badrummet större skulle bli ett fantastiskt spännande projekt. Om det var mitt, alltså. Bara mitt.



.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback