Krångligt

Jag är på krigsstigen och min mäklare får dra sig i håret. Det finns alltså ett avlopp men det heter gråvattenavlopp och det betyder att man kan spola ner allt där utom skiten. Det går alltså diska och tvätta och sådana grejer men man gräver ner skiten eller så beställer man avhämtning av den, precis som sophämtning. Det kunde han väl ha sagt.

Jag frågar och frågar och frågar tills jag nästan får ont i huvudet och försöker fatta att vattnet är framdraget men inte ihopkopplat för det trodde jag var samma sak. Typ varmvattenröret är djupgrävt för att frostskyddas men eventuellt inte isolerat just under huset vilket kanske behövs och avloppet är kopplat till kök och badrummet men inte avloppsdammen och vad fan betyder det om jag får fråga?! Alltså vad kostar det mig? Kan någon omvandla det till kronor så att jag kan begripa det?

Jag vill alltmest sätta mig i ett hörn och skrika
"Paaaaappaaaa!" och så vill jag regridera till att bli infantil och blond och dum och låta någon annan ansvara över husköpet.

Jag vill fösa en karl framför mig som får fråga alla viktiga frågor och så vill jag ställa mig i bakgrunden och se söt ut. Och i stället för att fråga ut mäklaren om vilken rörfirma säljaren använt sig av och numret till dem och vem som grävt rören och vad den firman har för telefonnummer och vilka som dragit elen och vad DOM har för telefonnummer.

Mäklaren ville teckna köpeavtalet i morgon och då panikbromsade jag. Jag ska prata med dom som har byggt stugan och dom ska förklara saker och ting för mig så att jag har förstått det, först. Och så ska jag prata med planchefen på kommunen och så ska jag prata med miljökontoret om alla tillstånd. Och dom ska också förklara saker på ett sätt som jag begriper.

Och det kan ta tid.

Jävligt lång tid.


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback