Drömstugan

Nu har jag ringt till kommunens planchef angående min drömstuga. Tittar man på stugan rent juridiskt så är det inte en stuga utan en byggarbetsplats eftersom stugan saknar ett slutbevis. Punkt.

Den som är kvalitetsansvarig ansvarar över att är stugan är byggd enligt byggnadsnämndens regler. Den som är kvalitetsansvarig ser till att stugan efter färdigställandet också får ett slutbevis. Slutbeviset säger att det är ett hus som man får bo i.

Nu existerar det tydligen inte någon kvalitetsansvarig som kan genomföra detta slutbevis. Utan slutbevis är jag inte garanterad att jag kan bo där året runt. Jag kan skaffa slutbevis på egen hand men det kräver kunskap om hur stugan är byggd och jag måste komma överrens med byggnadsnämnden och miljökontoret.

Efter lite till fiskande fick vi fram att stugan kördes med lastbil till området och att grunden var för liten så stugan fick ställas på delvis impregnerat virke vilket inte är en godkänd grund. Nu kan ju detta vara åtgärdat men jag blir orolig när jag hör det.

Och mäklaren ville att jag skulle skriva på alla papper i morgon. Hej och hå. Jag fick plötsligt lust att krypa in i ett hörn och dra en filt över mig och krama en kudde.

.

Kommentarer

  1. Gråvattenavlopp är ingen dum grej om det kombineras med någon form av förmultningstoa, gärna en som separerar vått och fast. Pinket är inget problem bara man inte blandar med det andra, det är då det luktar f*n. Mycket smartare än att blanda ihop hela rubbet med gråvattnet om du frågar mej. Men det fanns ju en del annat att reda ut förstås...

    SvaraRadera
  2. Tack Ingela! Jag håller på att lära mig alla de där grejerna. Frågan är vad en förmultningstoalett kostar och om miljökontoret godkänner att jag använder mig av en sådan i en året-runt-bostad. Många frågetecken... :)

    SvaraRadera
  3. Snart är du expert på vatten, avlopp och grundkonstruktioner - säkert!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback