Livsbudgeten

Nu var det åtta veckor sedan jag senast gjorde ett löppass som kändes bra och positivt. Det vill säga ett pass där jag kände att jag hade energi och glädje när jag ansträngde mig. Sedan dess har jag avbrutit många pass efter en kvart. Eller så har jag gjort halvdana pass där jag presterat halvdåligt. Oftast skenar pulsen iväg redan vid uppvärmningen eller så känns det som om jag inte kan andas, eller så blir jag tung som bly. Eller så blir jag sjuk. Jag är tveksam om jag klarar stockholm marathon 2010 då jag är i ännu sämre skick i år än vad jag var förra året, den här tiden.

Jag är inne på mitt fjärde år i konditionsträningens tecken och jag har stött på väldigt mycket problem på vägen. Det blir mycket kämpande och trixande och många funderingar över varför jag inte svarar särskilt bra på konditionsträningen och varför jag blir sjuk ofta. Det går åt mycket tid för mig att fundera över min träning och varför saker inte fungerar. För att inte nämna hur jobbigt det är för självkänslan att få så mycket bakslag. Jag har bokat tid hos en läkare nu då jag tror jag har ansträningsastma och kanske någon form av irritation i lungorna, och hittar de inte ett sätt att hjälpa mig så kommer detta att bli mitt sista försök att få till en förändring. Kroppen säger NEJ, helt enkelt. Det kostar mig för mycket att kämpa på med något som inte ger utdelning. Det handlar om min livsbudget, helt enkelt.

Jag funderar på att byta fokus till styrketräning i stället då kroppen svarar bättre på den träningen. Kanske blir det tydligare framsteg om jag koncentrerar mig på muskler och fitness i stället? Jag skulle behöva känna att jag får tillbaka det jag satsar och att kurvan går någorlunda uppåt. För egen skull.

Om jag ser ut så här redan i starten, så tror jag att det bara kan bli bättre längre fram... Ska bara skala bort lite fett och pumpa upp lite muckler...

.

Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet