Skönt att vara två

 Jag försöker ofta undvika att vara i stallet på vardagkvällarna. Det är många som är där, det är fullt på ridbanan, och det är mörkt. Ofta försöker jag förlänga en lunchrast en eller två gånger i veckan så jag kan titta till honom eller göra ett kortare pass. Men Ares börjar ju bli en stor kille och det börjar bli ljusare på kvällarna, så igår tog vi tjuren i hornen. Eller Ares i öronen. 

Det var fyra andra hästar på ridbanan och Ares undrade om de andra ekipagen visste vad de skulle göra, eller om han skulle tala om det för dem? Han blåste upp sig och tömkörningen gick väl lite sisådär. Han ställde sig utåt och föll inåt i båda varven, allt för att hålla koll på vad alla andra gjorde, och se till att alla andra hästar var medvetna om att han var kungen i baren. Till slut var han bara på en liten liiiten volt på fyra meter kring mig och jag hade lösa tömmar. Men det gjorde inte så mycket för det var ju första gången som det var så livligt på ridbanan för honom. Då får man ju sänka kraven och tänka att han processar det här med att alla hästar gör sitt på ridbanan, och ingen är där för hans skull. Förutom jag och Jonatan då. 

Sedan vill man ju alltid i sitt huvud höja kraven och ta ut honom ordentligt på volten och korta tömmarna och få honom att se lite mindre slamsig ut, men jag avstod den impulsen. Det kommer flera år i framtiden tillsammans då han kommer att visa sig från sin bästa sida. Det behöver inte hända just nu. 


Vi testade cavaletti trots att han var ofokuserad och det gjorde han jättebra ändå. En bom rullade iväg lite så avståndet hjälpte inte till, men han tog sig an uppgiften ändå. Jättekul att se att han kan vara lite i gasen och ändå fokusera på uppgiften utan problem. 

Och skönt att vi var två och Jonatan var med! Jag hade nog fegat ut när fjärde hästen kom in på ridbanan, och han plötsligt blåste upp sig och blev störst och starkast, då hade jag nog gett upp och lett ut honom. Särskilt när han inte hade bett på sig utan enbart kapson. Men när vi är två känns det så mycket lättare. Jonatan kan hålla i honom när jag byter tömsättning och vi stod och kliade honom länge och pratade med en mamma på ridbanan på slutet. Då började han slappna av, trots alla hästar som travade runt. Luften gick ur honom, han sjönk fyra centimeter, orkade inte ha koll på någon annan häst, och blev en liten nallebjörn igen. Han lade hakan mjukt mot min axel och ville bara gosa. De andra hästarna blev inte så intressanta till slut. Ett perfekt avslut på passet! 

Kommentarer

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet