En dröm som blir sann?

För fyra år sedan skrev jag inlägget "Vissa dagar är tyngre än andra", du kan läsa det HÄR, då jag beskrev att jag längtade efter en till häst. Att jag sett quarterhästar på All Star Ranch och att jag önskade mig en sådan. Men med tyngd i bröstet konstaterade jag att det var för ekonomiskt riskfyllt, och att jag inte visste om jag skulle orka med två hästar. Jag minns känslan jag hade just då. Jag sörjde. Jag försöker vara positiv i min blogg men den dagen tog sorgen över. Att jag hade min älskade Galishimo men thats it. 

Men ganska nyligen så kom ju Jonatan in i mitt liv. Älskade, älskade Jonatan, som funderar på att köpa en till häst till vår familj. 

För vi är ju två nu, och då är vi en häst för lite.

Först blir jag lite orolig och försöker kräva en welsh cob i sådana fall. Vi har ju Ares och jag är inte säker på att vi hittar en så bra häst igen. Klarar vi ens av en "vanlig" unghäst? Tänk om den är för svår? Jag visar länkar på welsh cobs och berättar om alla fördelar. Deras hälsa, de behöver inte täcke. Titta bara på hur fin Ares är! 

"Jag skulle verkligen vilja ha en quarter." står Jonatan fast vid och jag knorrar och vrider på motargumenten. Är de inte lite svåra hästar? Ska vi verkligen ha en sådan? 
"Det vet vi inte förrän vi tittat på en." sade Jonatan. 

Och då sprack den upp. Drömmen jag hade för fyra år sedan. Långt inne låg den, nästan bortglömd. En liten hård boll som vecklades ut. 
"Ja, vi har ju All Star..." mumlade jag och visade deras hemsida. Deras verksamhet går numera strålande. 

Så plötsligt sitter vi i bilen på väg dit. Vi tittar på hemsidan och jag intresserar mig för en liten ettårig hingst som heter Jaxxon. Vi välkomnas till verksamheten och efter en stund får vi kliva in i boxen där han står. 


Där möts vi av en riktigt rar och trevlig liten myspropp. Snäll och nyfiken. Med mulen nära mitt ansikte. Som gärna lät sig klias. Som lätt flyttade sig när vi bad om det. Lugn och rofylld och människoglad. Han klickade i alla boxar. Jag tyckte jag fick kontakt med honom direkt. En bra kontakt. Jonatan kliade om honom, och han stod nöjt med lågt huvud och lät honom klia honom över hela ansiktet. En riktigt rar unghingst. 

Sedan åker vi hem och jag luftar allt som gör mig orolig. 
Men det känns inte lika farligt längre. 
Vi är ju två. 
Vi hjälps åt. 
Det är ju han och jag. 

Och kanske till och med Jaxxon. Om saker faller på plats. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback