Vila och tankar om framtiden


 

Det har ju hänt lite saker här i ettan och det är första gången jag är sjuk och ensam och har en 65 tums tv framför näsan i alla fall. Detta är vyn direkt från min säng. Väldigt mysigt och lägenheten gör dagarna lite mer trivsamma när jag fortfarande är febrig, i sorg och för utmattad för att ens handla på ICA. Tur att det är semester och att jag har gott om tid att återhämta mig. 

Jag har funderat på hur det skulle bli med en ny häst, men det är väldigt svårt att få grepp om vad jag vill ha. Jag kan ju inte bara tänka på vilken häst jag vill ha, utan i vilken kontext jag ska ha den. 

Det vill säga, jag har ett krävande arbete och kan även vilja träna mig själv på fritiden. Jag har provat ha Galishimo på ett bättre stall några mil bort men jag orkade ju inte riktigt med det. Så jag tror inte jag ska ha en högpresterande häst att "plocka rosetter med". Inte så länge jag arbetar heltid, åtminstone. 

Sedan så krävde ju Galishimo en annan typ av uppmärksamhet från min sida, och även en ständig vaksamhet, eftersom han var reaktiv och både bakskygg och markskygg. Det blev otroligt mycket bättre sista åren, men det låg ju alltid latent i bakhuvudet på både mig och hästen. Då är ju frågan hur mycket energi detta har tagit och om jag kanske upplever att en stabilare häst tar mindre energi trots att den tar mer tid. 

Sedan kan det ju dyka upp andra problem som tar energi, exempelvis hältor, exem, eller att hästen är svår att motivera, eller liknande. 


De flesta frågor kommer jag aldrig att få svar på. Ska jag köpa en ny häst så måste jag nog acceptera att man kan aldrig riktigt veta vad man ger sig in på. Man kan få en fingervisning av pris, ras, stamtavla och beskrivning, men man kan aldrig riktigt veta. Djur är alltid en chansning. Framtiden generellt är alltid en chansning. 

Så man måste bara hitta någon slags typ av häst och välja att tro på den. 

Och bara acceptera att man inte har en aning om hur det faktiskt kommer att bli. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet