Vänta

I morgon har det gått två veckor sedan Galishimo gick bort och jag hanterar det inte strålande. I nuläget orkar jag aktivera mig ungefär fyra timmar per dygn och jag känner inte riktigt igen mig själv. Jag åkte till mamma, firade hennes födelsedag, men behövde ganska snart gå undan för att sova. Somnade så snart jag fick stänga dörren om mig till mitt flickrum. 

Vaknade efter skratten från köket lagt sig och gästerna gått, försökte hitta en fin bild på mig och mamma, och snubblade på denna. Så unga vi ser ut, alla tre. Bilden är säkert åtta eller nio år gammal. Jag och mamma har i så många år haft Galishimo som vår mittpunkt. I mitten av allt. Jag gillar plötsligt inte att mamma fyller år heller. Att tiden rör på sig. Att livet är förändring. 

Rösten brister och jag blir gråtandes en liten stund på köksbordet, med mamma bredvid mig. 


Sedan åker jag hem. 

Gnagande ensam men samtidigt irriterad om någon vill prata med mig. 

Stänger hellre in mig ensam i lägenheten och tittar på youtubeklipp med enkel handling. Tjockisar som försöker tappa vikt med hjälp av tränare, eller relationsproblem på dr. Phil. Huvudsaken är att jag inte behöver följa med i handlingen. 

Jag vill bara vakna upp och känna mig som vanligt. Stark. Med min vanliga förmågan att växla upp. Med viljan att trycka till lite vikter på gymet. Att vilja konditionsträna. Att sätta upp mål. Att vara så social som jag känner för utan att tveka. 

Men kroppen fortsätter säga "Vänta." 
Kroppen fortsätter säga "Vila." 

Kroppen fortsätter säga 

"Vänta lite till. 

Du behöver det." 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet