Regn och slask



Den här hösten har varit otroligt blöt! Jag, som brukar älska hösten, är otroligt trött på all denna lera. Ridningen är svår att få till eftersom ridbanan är slaskig. Uteritterna är kantade med stora vattenpölar, och på kvällen är det mörkt och ruskigt och extremt omotiverat att ta sig iväg till stallet efter arbetet. Mitt heltidsarbete har också varit väldigt krävande. Roligt men krävande. Jag har varit väldigt trött efteråt. När Galishimo inte får motionera ordentligt regelbundet så blir han lite svår att rida ut på, så det är inte värt att rida honom ensam, så jag har bestämt mig att jag tar vanliga, avsuttna, "hundpromenader" med honom.

Så det har inte varit någon toppenhöst hittills. Nu känner jag av en önskan om ledighet också. I morgon tar jag ledigt för att byta till vinterdäck på bilen och vinterskor till Galishimo. Lite småbittert muttrar jag över att jag var mestadels sängliggandens under min tre veckor korta semester detta år.  Så nu gnäller jag en hel del. Det får vara så.

Men Galishimo är jätteglad. Han möter mig i grinden när jag ropar på honom. Han slänger med huvudet och kör någon lite glädjedans då och då. Han tar mer än gärna en timmes promenad med mig bara för att röra på hästkroppen och hästmagen. Och dansa lite. Och hitta farliga saker...



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet