Känslomässigt oekonomisk


Jag är inte särskilt ekonomisk. Ända sedan jag köpte min nya (FANTASTISKA) bil så har jag varit skyldig min sambo pengar och jag kommer inte att lyckas spara ihop något semesterkonto till sommaren. Pengar läcker ur mina fingrar som sand ur ett såll. Sedan kommer jag på att jag "måste" köpa något och att livet blir katastrof annars. Och det är ju heller inte så ekonomiskt. Ekonomin gick faktiskt ganska hyfsat så länge jag hade min helt egna ekonomi, men med sambons plånbok som"back-up-plan" så är jag kanske lite för lättvindlig. Han får alltid tillbaka varenda krona men skulden till honom ligger nu på 10.000 jämnt.

Jag insåg att jag är likadan känslomässigt. Jag investerar för mycket energi på fel saker. Jag investerar exempelvis själ och hjärta i min häst. Och jag vet  inte vad det igentligen är bra för. Jag tror definitivt inte HÄSTEN mår bra av att vara centrum i mitt liv. Man blir alldeles för ledsen om något går dåligt och alldeles för glad om något blir bra. Vem vill ha en matte vars humör är som en berg-och-dalbana? Nej han hade nog mått bättre om jag var lagomt engagerad.

Jag investerar också alldeles för mycket energi på andra människor som jag inte riktigt vet vart jag har. De här personerna som jag måste anstränga mig inför, och som får mig att börjar undra vad de egentligen tycker om mig. Allt från ryttare i stallet, och vad de tycker om träningen med min häst, till personer som läser min blogg.

Nej, jag måste omprioritera min energi lite. Hästen mår bra om jag inte låter livet stå och falla på inridningen och jag måste verkligen lägga av med att undra vad andra tycker. Helst ska jag undvika dem.

Bäst är det nog att investera lite extra i sambon. Är man riktigt gullig så kanske han till och med öppnar plånboken. Det blir ju liksom en dubbel investering.

Jag fortsätter förresten långsamt gå ned i vikt. Långsamt. Men vågmätaren närmar sig nedre delen av 63 kilo. Snart väger jag 62. Jag känner mig fin. Jag behövde inte börja träna. Jag behövde inte investera i ett dyrt gymkort. Jag behövde inte ändra mina kostvanor så mycket. Jag behövde bara minska storleken på mina portioner...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback