Plötsligt händer det

Jag slarvade när jag satte mig upp i sadeln. Jag satte mig upp för snabbt, och Galishimo hade redan börjat gå. Den snabba uppsittningen räckte för att han skulle bli rädd. Och så bar det iväg. Han rusade iväg i full fart, och på ren lyckträff hann jag få in båda mina fötter i stigbyglarna, fråga mig inte hur det gick till. Sekunden efter kom bockningarna. Med mig på ryggen. Bock på bock på bock.

"Håll i dig!" ropar mamma, som var med för att stötta mig, och jag höll i mig. Jag tog ett hårt tag om hans långa man och lutade mig lite framåt och försökte följa med. Bockbock.

Bockningarna slutar väldigt tvärt. Galishimo stannar av sig själv.
"Jag sitter ju kvar." tänker jag.
"Ha! Jag sitter ju kvar!" utbrister jag för min mamma. Vänder mig om i sadeln för att kolla om hon såg.
"Det där gjorde du bra!" sa hon imponerat.
"Det var inte ens svårt!" utbrast jag och kände hur kinderna började rodna och armarna och benen blev lite darriga.
"Det såg snyggt ut. Han gav ju upp och lugnade ned sig. Hejja!" sa mamma stolt. Jag klappade Galishimo på halsen för att han stannat. Helt av sig själv. Duktiga häst som lugnade ned sig. Inte lätt att vara liten.

Sedan satte jag av. Och satte mig upp i sadeln igen. På Galishimo. Gör om och gör rätt. Så skrittade vi runt. Varv på varv. Jag och mamma var lite i gasen efter rodeon, och pratade livligt, men Galishimo skötte sig utmärkt. För första gången på länge så kändes det helt okej att rida honom. Som att jag plötsligt fick tillbaka självfortroendet som varit borta sedan länge. Några mindre bockningar klarar jag ju av. Det var ju piece of cake. Och Galishimo lugnade ju ned sig snabbt och var precis som vanligt efter det. Det var ju inte farligt alls. Det fanns inget att vara rädd för idag.

Stoltheten syntes i hela ansiktet när vi skrittade ut ur ridhuset. Jag, min mamma och min unghäst.

Vi löste problemet. Det fanns inget att vara rädd för.

.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback