Vardags-stolthet


Världens Vackraste Häst.

Just nu känner jag stor stolthet för min häst. Min vackra, underbara häst. Min skönhet och stolthet. Vi tömkör och pillar på med -det som jag tror- ska vara bra för honom. Om någon frågar hur det går så skiner jag upp och jag har nästan svårt att sluta prata om honom.
"Han är så uppmärksam gör söta små framsteg hela tiden..." börjar jag kvittra.

Skitsamma om han inte går rida ännu. Eller om någon annan inte tycker att han går lika fint, som jag tycker att han går. Stoltheten lever sitt eget liv. Och så ska det vara. Det viktiga är inte resultatet. Det viktiga är att jag får en mysig magkänsla och en liten extra glädjegnista när jag kommer till stallet.

Jag är stolt över min sambo också. Han gjorde matlådor till mig hela förra veckan så att jag ska kunna spara lite lunchpengar. Matlådor är bättre än blommor. Matlådor är tamejfan bättre än en utekväll med full service. Matlådor är kärlek. Riktig kärlek.

Och han har också verkligen tagit min gamla hund under sina vingar. Förra året när Kiara hade en cancerknöl i hundtutten och jag vägrade ta henne till veterinären, så lät jag honom överta ansvaret över hennes veterinärbesök. Sedan dess så har han tagit hand om henne som om hon alltid varit hans alldeles egna hund. Kiara älskar honom och vill aldrig vara ifrån honom. Aldrig-aldrig-aldrig-aldrig! Jag har aldrig sett min hund bli hypnotiserad av en annan person än... mig, förut.

Och det värmer hjärtat att se, hur hon alltid somnar med nosen pekandes mot husse.

.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback