Vätternrundan är lång



Jag har avverkat 44 träningsmil på min racercykel nu. Från början gick det tungt och flåsigt men varje träningspass har påverkat kroppen positivt.


För några veckor sedan fick jag ta en paus med jämna mellanrum och ta igen mig med fika och vila. Kroppen värkte och häcken ömmade. Nu går det bättre. Jag har lärt mig hushålla med min energi och inte köra slut på mig i uppförsbackarna, det har varit en viktig lärdom här i norrlands kuperade landskap. Rundorna går en smula lättare och lättare för varje gång. Målet är ju att avverka 100 träningsmil innan jag står på starten till Vätternrundan. Jag är på god väg att lyckas med detta. Kroppen verkar dessutom ha vunnit över parasiterna.


Igår slogs jag dock av insikten. Ödesmättat återkom tanken om att Vätternrundan faktiskt är lång. Jävligt lång, om man ska vara tydlig. Alltså riktigt jävla lång. 30 mil. Det kommer att ta hela dagen. Visst har jag gjort Tjejvättern på 9 mil och Halvvättern på 15 mil och Siljan Runt på 16 mil men det här är ju monsterlångt.


Jag har ju dessutom sneglat på Per en hel del nu när han börjat cykla. Närmare bestämt så har jag sneglat på Pers ryggtavla. För det är det enda jag ser av honom. För han är så galet mycket snabbare än vad jag är, nu efter sina tre avverkade träningspass. (Ja. Precis. TRE avverkade träningspass.) Jag är som en flåsandes hiskelig heffaklump som han spurtar ifrån med jämna mellanrum, när det kliar för mycket i benen på honom.


Så man kan ju kortfatta det hela med att det är skillnad på folk och folk. 30 mil är en slags utmaning för vissa, och en helt annan utmaning för andra.


För mig är 30 mil: En ångvält av ångest och flytande lava som väller ut sig i en oändlighet av asfalterad utmattning.


Vätternrundan ÄR lång. Så är det bara.






Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet