En gnutta magi

"Varför tränar du om du tycker att det är jobbigt att träna?" frågade en kollega mig igår. Tyvärr befann vi oss på ett hotell och jag hade intagit några glas vin, så jag svarade lite svävande. "Javisst är det jobbigt, men det är liksom det som är... vadheterdetnu grejen. fattaru? Grejen."
Jag kände inte direkt att jag övertygade någon. Alls.

Så fort jag kom hem från tvådagars-konferensen så hann jag säga hej till Per och sova någon timme. Sedan var det dags igen att ta på sig hjälmen och handskarna och bege sig ut igen på nästa träningsrunda. Detta trots att jag spenderat två dagar borta. Nu var jag mest bara sugen på att gräva ned mig i soffan med Per och hundarna.

Men nä. Jag ska träna. Jag ska ut.

"Varför tränar du om du tycker det är jobbigt att träna?" hörde jag igen, för mitt inre, när jag började trampa och visste att jag hade två timmars träning framför mig.

Jo. Så här är det. Denna träningsrunda skilde sig markant från träningsrundorna för sex veckor sedan. Det är fortfarande bara jag och cykeln. Det är samma runda. Det är samma backar. Men ändå så är allt annorlunda. Backarna som jag slet livet ur mig för sex veckor sedan trampar jag mig ganska smidigt igenom nu. Det känns nästan som om rundan KRYMPT. Som om den blivit mindre. Backarna är mindre. Racksträckorna är lättare. Tiden blir kortare. Jag kommer hem tidigare och tidigare efter samma träningsrunda. Mer och mer oberörd.

Sedan inser jag ju förståss att det inte alls är backarna som krymt. Det är jag som har vuxit. Min kropp är förvandlad. Som ett trolleri så har kroppen materiellt förvandlat sig till att passa för banan. Musklerna har vuxit. Syreupptagningsförmågan är bättre. Hjärtat är starkare. Jag är förvandlad.

Och NEJ, det är inte njutningsfullt och JA det gör ont att träna.

Men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka, att på något sätt är allt lite magiskt.


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet