Knivsta duathlon 2010


Karin och jag insåg att Duathlon i Knivsta, det måste vara något för oss. Vi kom på den strålande idén två dagar innan tävlingen skulle bli av.
"Är det för sent att börja träna?" undrade Karin när det var 24 timmar kvar till starten.

Efter några om och men så stod vi i alla fall vid sekretariatet i Knivsta och skrev upp oss på motionsklassens korta bana. Banan var 5 kilometers löpning, 2mils cykling, och 2,5 kilometers löpning igen. Jag tittade mig omkring och söp in luften i lungorna och njöt av vimlet av triathleter och duathleter som alla var på väg att förbereda sig för samma utmaning som jag skulle ta mig an. Vädret var kallt och ruggigt och periodvist öste det regnskurar från en grå himmel.

Någonstans hade jag gett upp med att jag också skulle komma iväg på de där motionsloppen som jag fullständigt älskade att delta i för två år sedan. Men nu stod jag här igen, alltså. Jag hade siktet inställt på att ha riktigt roligt. Och roligt hade jag. Lungorna brände och kroppen skrek men jag njöt över att få vara med och att kunna pressa kroppen. Min kropp. Min fina kropp som plötsligt började svara på träningen igen för bara sex veckor sedan. Såklart jag skulle fixa ett duathlon. Såklart det skulle bli kul! Jag bestämde mig för att INTE bekymra mig för tempot eller om de andra skulle komma i mål före mig. Men ett lopp är ju givetvis inte ett lopp om man inte ser till att det svider ordentligt...

Niclas var där som funktionär och glädjen blev stor över det kära återseendet. Han hade fullt upp med sina åtaganden men han hann hjälpa mig på traven där det behövdes med diverse punktinsatser. Typ hur man hittar till tävlingsområdet och var man ska springa och så fixade han en vattenflaska till mig och han hann även klicka iväg några bilder. Och gratulera vid målgången.


"Nu går loppets gladaste tjej i mål!" sa speakern vid målgången och samtidigt som jag flåsade mig fram över gräsmattan till målgången berättade han att han sett mig under växlingarna och att jag sett så GLAD ut hela tiden.

Det är en stor seger.

Att orka.

Och att ha kul. :)

Det här är bara några sekunder innan en funktionär(?) kommer med en varm gul filt till mig så jag inte skulle bli kall. Det värmde otroligt mycket då jag var riktigt trött, och jag hoppas jag tackade honom ordentligt.


Och titta på T-shirten! Bara DEN, liksom! Känns jätteballt att ha en sådan t-shirt trots att jag inte själv deltog i tävlingsklass utan enbart lullade på i amatörfart...


Stort grattis till Karin som gjorde en jättefin prestation!


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback