Seger

Idag provade jag lite kvällslöpning. Jag brukar inte gilla att löpa på kvällen men solen sken och det kändes inte alls som kväll. Energin låg på topp, så jag lubbade ut. Jag fann plötsligt en klar fördel med kvällslöpning. Eller nackdel. Fördelsnackdelen med det hela är att jag hela tiden stöter på personer som jag vägrar gå inför. Jag löper ju inte så snabbt just nu. Så jag vill ju gärna promenera emellanåt. Men inte när folk ser. Då biter stoltheten ifrån.

Så.. första vändan så såg jag sonen till min tjejkompis Karin. Han hälsade glatt. Då gick det inte promenera för min del. Jag var för stolt. Han skulle rapportera direkt till Karin om jag låg dubbelvikt och flåsade någonstans. Så jag bet ihop. Sedan så kom två racertanter på flygande stavgång. Jäklar vad de gick snabbt. Och i början på en raksträcka dessutom. Det var bara att flåsa på, för min del, och vägra stanna så länge de var inom synhåll. De var länge inom synhåll. Tanterna.

Efter detta så kom ett gäng ungar med cyklar. Jag tror de var ungefär vid 11-års åldern. Eventuellt yngre. En av dem visslade efter mig. Detta gjorde mig både glad och smickrad och fast besluten att inte stanna av i joggingen och börja promenera. Jag menar. Om tio år är jag 40 och då är säkert den där killen 20. Bara att bita ihop och hålla sig ung. Tycker jag. Juh. Man måste se möjligheterna.

Jag kom hem och kände mig på topp. Kroppen är på topp. Livet är på topp. Jag tog en joggingtur utan pauser eller yrsel eller trötthetskänslor. Det är en seger. Tjoho!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback