Vi kämpar på

Japp. Heltidsjobb, renovering, hundar, häst och karl gör ju inte direkt att jag hinner uppdatera bloggen så ofta. Men nu har jag bara ett rum kvar. ETT rum kvar. Ett endaste. Tempot är dock inte riktigt lika rasande snabbt som det var innan. Och hästen måste också hinnas med. Och jobbet. Träningen hinner jag inte med just nu men nu är ju renoveringen på sluttampen!

Jag höll min första föreläsning i veckan, för andra handläggare, i stadshuset. Jag föreläste om språklagen och kanslisvenska kontra "vanlig" svenska. Jag insåg att mitt intresse för ord och formuleringar inte enbart behöver pysa ut i ett bloggintresse. Det går faktiskt att utveckla inom arbetet och behöver inte enbart vara något man kan göra sig rolig över i en blogg. (Fast det var väl i och för sig det jag mest gjorde. Jag gjorde mig rolig över kanslisvenskan och hur onödig den faktiskt är. Inför folk som nästan enbart skriver kanslisvenska. Det blev blandade reaktioner... Men mest applåder och jag blev genast inbjuden att göra samma föreläsning igen!)

Sedan kom jag på mig själv med att prisa min häst inför hans uppfödare Maggie. Galishimo trär NÄSTAN på sig grimman själv (med muta och fjäsk) och han tar NÄSTAN bettet själv (med muta och fjäsk). Han går artigt som en skolpojke på tömkörningen, men han blir fortfarande förbannad snabbare än en gris blinkar. Jag kom på att jag ger ett trovärdigare intryck om jag har det på bild, så jag bad sambon följa med och filma lite (med muta och fjäsk). Jag är mycket stolt över honom (Hästen. Och sambon förresten. Båda två, då...)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback