Livet är nu

Det har varit lite jobbigt att komma in i alla nya miljöer som flytten har inneburit, men nu börjar jag långsamt landa. Efter att jag passerat 110 träningsmil på min cykel så tyckte jag att jag förtjänade att ta det lugnt och att vara här och nu. Träning är väldigt viktig för mig, men jag har också en terv, en ny sambo, och en ny tax som också som är viktiga.





Pappa har fyllt år så jag och Per var hos pappa och Kristina och åt tårta, vildsvin och älg. Det var otroligt gott då Kristina är en fantastisk kock. Hon fixar lyxiga förrätter, aptitretare, huvudrätter och efterätter. Sedan behöver man inte äta på en vecka.





Jag passade på att bada i Sandforsens Spegeldamm där jag badat massor som liten. Pappa, Per, Terven och Taxen hängde med i stor entusiasm. Precis som förut så kom abborrarna som pilar genast när jag började grumla runt med fötterna i vattnet. Grumlet är rena matbuffén för dem. Jag minns hur fascinerad jag blev av fiskarna när jag var liten, och att de simmade så nära.



Taxen simmade runt som en liten båt och hämtade pinnar i full fart. Hon blev väldigt kränkt när jag försökte hålla i henne en stund och hon fortsatte förtvivlat sprattla vilda simtag med tassarna trots att hon var i famnen. Bara för att jag verkligen skulle fatta vinken.



Jag och Per avsatte lite tid på lördagen för att bara strosa runt, sitta på fik, äta glass och vara. Jag hittade en bok och en klänning.









På kvällen gjorde jag ett äppelträd av min hand. Jag plockade fram mina oljefärger från garderoben, lät fingrarna bli grenar och målade blad överallt.




Hela bilden blev liksom ett kvitto på hur viktigt det är att försöka ta det lugnt ibland. Ibland måste jag bara stanna av och njuta för att få tillgång till kreativiteten. Ibland är jag för målinriktad och tänker för mycket på framtiden för att verkligen befinna mig i nuet. Och att "befinna mig i nuet" är kanske en aktivitet jag ska ägna större uppmärksamhet åt...


.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback