Livets skitigare delar

De sista dagarna har varit otroligt jobbiga. Igår låg jag mest apatisk och längtade tillbaka till livet jag vant mig vid i Östhammar. Jag börjar ta in att jag inte bor där längre och inte har någon fin egen bostad vid hamnen i Roslagen. Livet är annorlunda här i Norrland. Och allt är oåterkalleligt och blir aldrig som det varit. Jag behövde gråta över det. Trots att jag inte ångrar mitt beslut så krävde flytten några uppoffringar. Och grät gjorde jag. I floder. Ingen Karin, ingen Runa, inga tjejkompisar överhuvudtaget. Inga små motionslopp, ingen triathlon. Jag kände mig otroligt ensam och vilsen.


Men nu kom de välsignade lediga dagarna då jag fick tid att både gråta ur mig och återhämta mig. Bara att snyta sig, borsta av skiten från knäna, och resa sig upp igen. Livet är förändring.


Jag har exempelvis inte bara en terv numera, utan även en tax. En tax som älskar sol och lera. Taxen skuttar för det mesta runt och beter sig lite odrägligt, som en liten hälsning från Pers extjej. Extjejen tyckte nämligen att det vore trevligt med en tax, för fyra år sedan, och sedan ändrade hon sig. Så därför är hon med mig och skitar ned sig. Taxen, alltså. Inte exet. Gudskelov.


Livet är förändring. Ena våren bor man i Roslagen och deltar i Duathlon-SM, nästa år står man mitt ute i norrlandsskogen och glor på en tax som lerbadar. Så är det bara. Och det är väl tjusningen med livet. Att det är förändring.


.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback