Finare

Den där hästsvansen stoltserade jag INTE med... att ha håret utsläppt har inte ens varit att tänka på...

Min före detta granne Karin tog en sax och klippte av mig håret. Massor, klippte hon av. Jag satt på en stol i hennes kök, med utsikt över uppfarten som en gång tillhörde mig och Christian.

”Får jag inte ta lite mer hår här bak? Eller ska jag låta bli... Det är så fint det nya håret som kommer nu....” säger Karin och jag märker hur frestad hon är att klippa mig ännu kortare.

Hon tar mig till en spegel och visar. Ja, äntligen. Det ser jättefint ut.

Gud vad jag tappade hår för ett år sedan. Jag minns fortfarande hur jag kunde schamponera håret vintern 08/09 och hur mycket hår som lossnade i handflatorna eller rann av och fastnade i avloppet. Det började med obehagligheterna på jobbet i Gävle och sedan tappade jag en omgång när jag flyttade till den nya orten, när jag ofrivilligt separerade strax därefter blev det riktigt illa ett tag.

Jag minns hur jag började gråta en gång, jag trodde jag skulle få en flint av all stress, men så illa blev det givetvis aldrig. De tappra hårstrån som höll sig kvar blev tunna, oregelbundna tesar som jag bara väntat på ska kunna klippas bort. Nu har jag en decimeter fräscht fint hår. Karin får inte klippa bort allt, men nu innehåller håret till större andel fräscht hår än skadat hår.
”Förutom håret, alltså, så har du alltid sett frisk ut. Du har hållit samma vikt och så. Varken gått upp eller ned. Det har ju varit skönt att se.” konstaterar Karin. Hon har sett saker jag inte tänkt på själv.

Ja det är liksom bara håret som tagit mest stryk. Och själen lite.

Kommentarer

  1. Wow! Vilken snygging jag ser på kortet! Hur är det möjligt att du blev ännu snyggare?? Så otroligt fräsch! Kram!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback