Mindre träning - bättre träning?

Jag har fått ett träningsprogram av LACTLAB som genomförde fysiktesterna på mig. Jag har lovat mig själv att följa deras rekomendationer. När jag fick deras träningsupplägg så kändes det dock som om luften gick ur mig.

TRE PASS I VECKAN.

TRE.

T-R-E

(3)

Första impulsen var att skita i rekomendationerna. Jag vill träna oftare. Jag vill träna bredare. Jag vill följa hjärtat och göra det som känns bäst. Inte följa ett sketet schema.

Jaha, men varför har jag betalat 1 300 kronor på ett träningsupplägg om jag inte tänkt följa det?! Och har jag någon som helst rätt att gnälla på att mina resultat uteblir om jag inte tar till mig de råd jag får?

Jag skickade ett försiktigt mail till LACTLAB och föreslog några små små pyttesmå mindre förändringar och fick ett mail tillbaka med många utropstecken som hävdade bestämt att jag måste vila MINST fyra dagar på en vecka. Minst. Annars fortsätter jag dra på mig förkylningar och annars så fortsätter jag att stå stilla resultatmässigt.

Sedan avslutades det hela mailet med ytterligare två utropstecken så jag insåg att de på LACTLAB var övertygade om att det finns bättre sätt för mig att träna på än det sätt jag tränar på idag.

Så jag har bestämt mig.

I år ska jag följa LACTLABS träningsschema i minst ett halvår.

Tre dagars träning i veckan alltså.

Med fyra dagars vila.

Herregud jag hoppas de vet vad de pratar om...



.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Flashback