Vinster
Jag insåg ju för några blogginlägg sedan att jag spenderade minst 3000 kronor i månaden på mat och matlagning. Jag har nu ändrat mina matvanor i en månad. Och det är helt otroligt vilken skillnad det har lett till. Från rätt så avancerade recept med väldigt många olika ingredienser, enligt kokbokens alla regler, så har jag begränsat mig avsevärt. Jag har bytt rutiner och följer nu bara några enkla regler när jag planerar min matlagning. 1. Jag har återupptäckt kokt potatis . 2. Jag har återupptäckt rårivna morötter . 3. Kött, fisk och fågel behöver faktiskt inte ingå i avancerade sammanhang med många ingredienser. Det räcker med bra kryddor och något enstaka tillbehör. Det blir faktiskt nästan godare att äta, utan en massa jidder. 4. Inga avancerade såser behövs. En klick creme fraiche direkt från kylen gör underverk. Man behöver inte salta och peppra och vitlöka sig. Vinst i pengar: Jag vet inte exakt hur mycket min matbudget förändrats men jag tippar på att jag nu ligger på ca 1400 ...