Vi har lite för bråttom

 Jag har haft pirr i magen och verkligen velat visa upp hur otroligt fin Ares är inför mina gamla stallvänner. Min bruna lilla stabila ponny. Jag glömde dock av att han bara är strax tre och precis bytt stallmiljö. Så även han hade bråttom att visa upp hur fin ponny han var, fast på ett annat sätt. Han skriker, blåser upp sig, vallar och flänger runt. Jag är en onödig liten apa som verkar sitta fast i ett snöre bredvid honom. Inte har han tid med mig längre. 

Jag försökte ta in honom i stallet och rykta honom när fyra andra hästar var där och två hundar, och han klarade inte av det. Han var självsäker och osäker samtidigt, ryttare sprang kors och tvärs och fixade med sina hästar och miljön var lite rörig. Långt ifrån den otroligt lugna, fina och harmoniska miljö jag och Sara skapat med honom och hans lilla flock. Det hela slutade i lite kaos då han försökte slita sig från uppbindningen ett litet tag. 

Jag kände mig lite dum, här har jag sagt att jag haft världens snällaste och lugnaste häst, min lilla nallebjörn, och så är han inte i närheten av vad jag beskrivit, just idag. 
"Det är alla intryck. Han kommer att lugna ned sig." sa vännerna stöttande men jag kände mig lite frustrerad. Jag vill ju VISA hur fin han är! Nu! 

Men jag måste inse att allt är nytt för honom. En vän säger att han bröstar upp sig inför stona och är lite hingstig, och jag är nästan lite osäker på om han ens sett något annat sto förutom sin egen mamma, förut. Han vet kanske inte ens om att andra ston fanns. Han kanske behöver processa en hel del. De två stall jag haft honom på har då enbart haft valacker eller hingstar, och jag vet att han gått med sina två hingstbröder hos uppfödaren. 

Så jag måste dra ned på mina ambitioner nu och låta honom vara en liten stund. Och försöka vara där på tider då inte så många andra är där. Så han inte blir överstimulerad. Jag vet ju att han är en fin häst. Men han måste få vara ung också. Och allt är nytt. 

Så här är jag inte riktigt van att se honom, åtminstone inte de senaste sex månaderna. Uppblåst och snygg och redo att visa omgivningen vilken bjässe han är. Trots att han är minst i hagen. Foto: Maud Holmgren. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet