Pausad inridning, bett-träning och lastträning

Jag har suttit på Ares 12 gånger och han har varit mer än fantastisk varje gång. Jag sitter upp själv på en pall, rider runt i skritt, svänger åt båda hållen, gör halt och startar helt självständigt. Jag rider ca 3-4 minuter per pass. 


Jag är så otroligt nöjd med honom och glad att han är så snäll och försiktig i sitt nya uppdrag. Trots att han bara är "insutten" och knappast "inriden" så känner jag mig ganska trygg när jag sitter där uppe. 


Men då har vi ju två saker till att ta hänsyn till: 

1. Trots att det knappt märks så har Ares inte fyllt tre år ännu. Han är alltså bara barnet i hästålder. Och han har inte vuxit klart alls. Och med tanke på att han bara är 145 cm så är det inte en oanselig vikt han får på sig när jag sitter på honom. 

2. Jag har slarvat med bett-träningen. Eftersom Ares är så ohyggligt snäll och medgörlig så har jag tänkt: "Äh, jag tar bettlöst idag med" och då har jag inte riktigt tränat in det. Och ska jag börja trava och galoppera i framtiden på honom, så vill jag faktiskt känna att han är van vid bettet och förstår tygeltag på ett bra och tryggt sätt. Så man kanske kan avbryta en liten glädjebock. 

Så summerat så avbryter jag inridningen och ger honom en paus med den. Jag tänkte tömköra mer med bett i munnen på honom, longera och även lastträna. 



Åh vad jag hatar att lastträna. Men jag älskar att ha en lättlastad häst. Så eftersom jag älskar att ha en lättlastad häst så är det bara att fortsätta med den förhatliga lastträningen. Det är ju inte särskilt svårt eftersom Ares aldrig protesterar, så det är bara att bita ihop och upprepa det regelbundet. Förr eller senare kommer lastträningen att kännas lika trygg och lätt som de sista åren jag hade Galishimo. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet