Fortsatt lastträning av Ares

 Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag lasttränat Ares nu. Jag började ju redan när han var nyköpt genom att ge honom lite mat på rampen. Han är numera helt inställd på att det är i transporten man äter, så han har inga tveksamheter att gå in. Vi har fällt upp rampen vid tre lastningar nu. Då blev han faktiskt lite orolig till en början. Men inte så orolig att han inte kunde äta. Han har inte gjort ett enda försök till protest eller ställt sig avig till att gå in i transporten, jag är otroligt tacksam över det. 

Jag tycker det svåraste denna vår har varit att orka hålla i, och orka hålla ut, när jag varit lite nervös. Att sitta in honom tyckte jag var ganska jobbigt mentalt, jag blev väldigt påmind om hur jag flög av Galishimo under inridningen, och jag blir även ganska nervös vid lastning... Men det har visat sig vara en ganska grundllös oro. Ares är ju supersnäll. Han bjuder inte på några större problem. Han vill bara vara med mig, och bli klappad. Då är han glad. Jag kan tänka mig att det kan bli lite protester om jag går ut ur transporten och lämnar honom där, för han protesterar ibland både i boxen eller när han står uppbunden, och jag försvinner ur sikte. Han vill ha koll på mig. Så lite muller och bank blir det säkert. Men inget jag inte tror han kommer att ha jättesvårt att hantera. Men jag behöver ju inte lämna honom ännu på ett tag. 

Sedan arbetar jag heltid med krävande arbetsuppgifter som processledare, och sedan ska jag till stallet och "växla upp" och utmana mig mer, då känns det ganska tufft. Men Ares har ju bevisat sig stabil och snäll, och jag får ju mer och mer förtroende för honom för varje gång vi lyckas. Jag tror exempelvis inte jag skulle vara lika obekväm eller osäker om jag köpte en likadan hästras igen. 

Och för varje gång vi kommit över en puckel, exempelvis insittning eller lastträning, så känns det ju tryggt. Det är ju något jag har nytta av för resten av hans liv också. Jag lägger in investeringar i honom nu så jag kan ha roligare med honom sedan. Och om jag är trött och behöver en paus ibland så gör det ju honom inget, han är ju så ung fortfarande. 

Simple as that. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet