Flera fantastiska pass!

 Yes! Nu vågar jag väl äntligen tro att motgångarna börjar vända lite. Jag har haft flera ridpass nu, både helt ensamma och i sällskap, då det verkligen fungerat bra med Galishimo! Som passet nedan då vi var ute i 14 km ensamma. Vi travade 10 km och galopperade 1,5 km. Jag driver honom inte utan bromsar och gör förhållningar största tiden, han är otroligt pigg och väldigt glad. Det blir några grisnitar då han tvärstannar för diverse saker men de är lite mjukare och inte riktigt lika akuta som förut. Han har mycket mer egen framåtbjudning ensam ute, än vad han har haft för något år sedan. 



Sedan överträffade vi det passet ovan, med ett kortare pass med 2,4 kilometers galopp i söndags. I stället för den väldigt lugna snitthastigheten 16,6 så låg vi över 18 km i timmen. Det är alltid en balansgång att driva honom i galoppen utan att han blir övertänd och börjar bocka, men vi börjar närma oss ett slags "lugn" i ökningarna och när jag varierar galoppen. 

Sedan är det ju nästa balansgång att inte överanstränga honom, och det är ju svårt när han har egen bjudning, men jag ska ge honom två vilodagar nu så han inte nöter för mycket på sig. 

Traven har blivit kraftfullare nu också. Nu kan man verkligen prata om nacken som högsta punkt och påskjut bakifrån. Det är sjukt mycket påskjut bakifrån. Det är som att han reser sig som en racerbåt i vattnet med fronten upp och röven djupare mot vattnet i traven, och han kan hålla på i denna form i flera kilometer  Ridglädje, säger jag bara. Ridglädje.

.Jag undrar om jag får till denna trav i ett ridhus för det hade varit riktigt roligt att få filmat. 

Annars duger det gott just nu att bara få känna det. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet