Globen Horse Show 2012

 
Sambon bjöd mig ju på Globen i helgen så jag kunde frossa ohämmat på hästar. Jag älskade de atletiska elithästarna som hoppade så höga hinder, och de väldrillade showhästarna som alla visade upp sig på fantastiska vis. För att inte glömma den mäktiga lejonhästen. Se nedan.





Men allra mest gillade jag de där alldeles vanliga odrillade vardagshästarna som ibland fick knalla in på scenen av olika skäl. De ovana vardagsponnierna som bara förvånat ställde sig och stirrade på publiken utan att veta hur de skulle hantera situationen. Den stackars målade Dalahästen undrade vart tusan han hamnat. Och vad de ondskeulla människorna gjort för konstigt med hans päls.





En flock russ släpptes in på arenan för några minuter. De såg minst sagt överraskade ut. Publiken jublade. Ett litet föl blev helt paralyserad av spektaklet och glömde följa den springande flocken. Den stora publikmassa som fyllde hela globen hyllade storartat den lilla förvånade lurvtussen, som varken visste ut eller in. Jublet steg. Som den ultimata hyllningen för människans villkorslösa kärlek till hästen. Ponnyn behövde bara se häpen ut. Aplåderna haglade och jublet steg. Alla älskar små förvirrade lurtussar. Så bra.


 
Sambon följde artigt med men behövde "återhämta" sig och "ladda batterierna" lite då och då. På krogen. Han blev "gladare" ju  mer kvällen fortskred. Det förtjänade han. Faktiskt.

.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet